פאמדו קונטה

פאמדו קונטה
אחד מגדולי מתופפי הדג'מבה בני זמננו, במשך שנות פעילותו כאומן דג'מבה הוא הוציא את תוף הדג'מבה מהממדים המסורתיים שלו לפופולאריות עולמית.
פאמדו נולד בכפר קטן בשם "סאנגבאראלה" באזור אמנה. ליבה הפועם של מסורת המלינקה בגינאה, היוצרים של תוף הדג'מבה, ומקום מולדתם של תופי הבס הנקראים דונדונים
פאמדו החל לנגן בגיל 6 הוא תופף בפסטיבלים קהילתיים וטקסים של אנשי המלינקה. ובגיל 14 הוא נהפך ל"דג'מבה פולה" נערץ ומבוקש.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

ב1958השתחררה גינאה מהמשטר הצרפתי והפכה לרפובליקה. את השלטון תופס "סקו טורה" בן שבט המלינקה. אחד מצעדיו הראשונים בכדי לאחד את השבטיםולבסס את השלטון היה הקמתה של להקת הבלט הלאומית שבה יהיה נציגות לכל השבטיים המפוזרים בגינאה, כל שבט יציג מאומנותו בתחום הריקוד הניגון והשירה. טורה הקים אולם ענק למופעי הלהקה בקונקרי הבירה, האולם כלל ציוד מודרני ושימש את הלהקה בכל אירוע.

כשהוא צעיר מאוד הצטרף פאמדו ללהקת הבלט המלכותית של גינאה ואיתה הופיע משך שנים, בגינאה ובעולם. פאמדו התגלה כעילוי ומייד הפך לסוליסט הלהקה. בשנת 1985 פורש פאמדו מהלהקה. אך חותמו ודרכו, כמו גם הרבה מההסדרים ונוהלי עבודה מוסיקליים טבועים בלהקה עד היום.

מאז שנת 85 הופיע פאמדו ברחבי העולםוערך סדנאות תיפוף באירופה, אמריקה,יפן, אוסטרליה ואף היגיע למספר סדנאות בישראל, ששפר עליי מזלי והייתי מבין משתתפי הסדנאות הללו.

התרומה החלוצית שלו הוכרו עי האקדמיה לאומניות בברלין וזו העניקה לפאמדו קונטה תואר ד"ר של כבוד.

פאמדו הקליט 5 תקליטי דג'מבה קלאסיים עם כלי נגינה אפריקאים אוטנטיים כדוגמת ה"קורה" וה"בלפון".

פאמדו בקונצרט כלי הקשה אפריקאים.